Desi nu e de acord, Trump a promulgat noile sanctiuni impotriva Rusiei - UPDATE Reactia lui Putin

Miercuri, 02 August 2017, ora 23:30
973 citiri

Presedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sanctiuni economice impotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuza de ingerinta in alegerile prezidentiale din SUA de anul trecut, a anuntat Casa Alba, transmit AFP, Reuters si DPA.

Noile sanctiuni economice au fost aprobate saptamana trecuta aproape cu unanimitate de voturi de cele doua camere ale Congresului american.

Donald Trump a descris drept "imperfecte" noile sanctiuni impotriva Rusiei pe care le-a promulgat miercuri, intrucat in opinia sa ele risca sa apropie China, Rusia si Coreea de Nord, dar a subliniat totodata ca a acceptat aceste masuri de dragul unitatii nationale a SUA, relateaza agentiile internationale de presa.

"Limitand marja de manevra a executivului, aceasta lege limiteaza capacitatea SUA de a incheia acorduri bune pentru poporul american", explica Trump intr-un comunicat.

"In pofida acestor probleme, promulg legea in numele unitatii nationale. Ea reprezinta vointa poporului american de a vedea Rusia luand masuri pentru a-si imbunatati relatia cu Statele Unite", precizeaza el mai departe despre legea adoptata de Congres si care instituie noi sanctiuni nu doar impotriva Rusiei, ci si Iranului si Coreii de Nord.

Prin noile sanctiuni, care vizeaza in special sectorul energetic al Rusiei, Congresul de la Washington a avut in vedere sanctionarea Rusiei dupa acuzatiile privind presupusa ei ingerinta in scrutinul prezidential american, precum si pentru anexarea Crimeii si sprijinul acordat separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

Pe langa criticile venite imediat de la Moscova, sanctiunile sunt dezaprobate si de Uniunea Europeana, care se teme ca ele pot afecta aprovizionarea cu gaze rusesti si interesele unor companii europene care au legaturi de afaceri cu Rusia.

Cum a ripostat Rusia

Rusia a ripostat impunand o reducere drastica a numarului personalului, diplomatic si tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul sau. Astfel, presedintele rus Vladimir Putin a dispus ca masuri de retorsiune, fata de noile sanctiuni pe care Washingtonul le-a impus Moscovei, ca Statele Unite sa-si reduca pana la 1 septembrie personalul diplomatic cu aproape 60% si confiscarea unei vile din zona rurala, utilizata de personalul ambasadei americane, si a unui depozit. Aambasada SUA si-a luat deja toate bunurile din vila si din depozit.

Putin a anuntat duminica faptul ca Moscova a dispus ca Washingtonul sa reduca cu 75 ...citeste mai departe despre "Desi nu e de acord, Trump a promulgat noile sanctiuni impotriva Rusiei - UPDATE Reactia lui Putin" pe Ziare.com

#sanctiuni economice SUA Rusia, #Trump sanctiuni economice Rusia , #Stiri International