Deutsche Welle: Lupta cu morile de vant, coruptii lupta cu coruptia in Republica Moldova

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 14:04
921 citiri
Deutsche Welle: Lupta cu morile de vant, coruptii lupta cu coruptia in Republica Moldova
Foto: Arhiva Ziare.com

De la proclamarea independentei si pana in prezent, Republica Moldova nu s-a mai confruntat cu un val atat de mare de coruptie, acest fenomen aducand populatia la limita saraciei.

Potrivit unui clasament al celor mai corupte tari din lume, realizat de "The World Justice Project", Moldova se plaseaza pe locul 93 dintr-un total de 102 de state analizate, scrie Deutsche Welle intr-un comentariu pe acest subiect ce poarta titlul "Lupta cu morile de vant, coruptii lupta cu coruptia".

De mai bine de jumatate de an, populatia Republicii Moldova suporta consecintele furtului de un miliard de euro din sistemul bancar, care a fost posibil cu acceptul clasei politice corupte. Desi este blamat, fenomenul coruptiei s-a inradacinat atat de adanc in societatea moldoveneasca incat majoritatea cetatenilor nu vad in acest moment nicio iesire din acest sistem vicios, in timp ce partidele politice sunt preocupate de lupte interminabile pentru putere.

Doar 21% dintre moldoveni ar vota pentru ...citeste mai departe despre "Deutsche Welle: Lupta cu morile de vant, coruptii lupta cu coruptia in Republica Moldova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moldova lupta coruptie, #moldova coruptie , #Stiri International