Dezvaluirea unor noi detalii despre torturile CIA, blocata de Guvernul american

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 10:57
758 citiri
Dezvaluirea unor noi detalii despre torturile CIA, blocata de Guvernul american
Foto: Facebook/CIA

Reprezentanti ai Guvernului american au blocat publicarea a 116 pagini de notite ale unor avocati care detaliaza torturile la care a fost supus detinutul Abu Zubaydah de la Guantanamo Bay (Cuba) pe cand se afla in custodia CIA, au anuntat avocatii joi.

Tratamentul la care a fost supus Zubaydah - care si-a pierdut un ochi si a fost supus simularii inecului de 83 de ori intr-o singura luna in timp ce era detinut de Agentia Centrala americana de Informatii (CIA), potrivit unor documente guvernamentale - se afla in centrul unor speculatii de ani de zile, potrivit Reuters.

The Guardian: Tortura CIA a incalcat legea privind experimentele pe fiinte umane

"Am prezentat 116 pagini in zece randuri" in vederea obtinerii aprobarii de a le face publice, a declarat pentru Reuters Joe Margulies, avocatul principal al lui Zubaydah. "Guvernul le-a declarat clasificate pe toate", a adaugat el.

Margulies si avocati ai altor detinuti au declarat ca aceasta decizie arata ca administratia Obama ...citeste mai departe despre "Dezvaluirea unor noi detalii despre torturile CIA, blocata de Guvernul american" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA blocheaza dezvaluiri CIA, #tortura CIA inchisori , #Stiri International