Dezvaluiri din "armata de postaci" a lui Putin - cum functioneaza propaganda rusa pe Internet

Vineri, 20 Martie 2015, ora 22:25
862 citiri

Anul trecut, activitatea "trolilor de la Kremlin" a cunoscut o crestere fara precedent. Bloggerii sunt platiti de Moscova pentru a critica, pe retelele sociale, Occidentul si pentru a ridica in slavi conducerea Rusiei.

Desi existenta unei "armate cibernetice" ramane un secret, rapoarte prezentate in premiera in presa par a fi dezvaluit cateva detalii despre unul dintre instrumentele de propaganda ale Kremlinului, potrivit BBC.

Cum se joaca Putin cu multimile

Agentia de Cercetare a Internetului (Agentstvo Internet Issledovaniya) are cel putin 400 de persoane angajate care lucreaza in apartamente din St. Petersburg. O investigatie a ziarului independent Moy raional ("Districtul meu") sugereaza ca la Kremlin exista o adevarata "armata de postaci".

O organizatie care, pe hartie, ii apartine lui Ievgeni Prigozhin, un restaurator cu legaturi stranse cu Vladimir Putin, plateste bloggerii pentru a posta sute de comentarii pe site-urile de stiri, dar si pe retelele de socializare. ...citeste mai departe despre "Dezvaluiri din "armata de postaci" a lui Putin - cum functioneaza propaganda rusa pe Internet" pe Ziare.com

#postaci Kremlin propaganda Putin, #marturii postaci Kremlin , #Stiri International