Discurs istoric rostit de papa Francisc la Adunarea Generala a ONU: Angajamentele nu sunt suficiente

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 20:05
740 citiri
Discurs istoric rostit de papa Francisc la Adunarea Generala a ONU: Angajamentele nu sunt suficiente
Foto: Facebook/The White House

Papa Francisc a abordat tematica refugiatilor, a incalzirii globale si a saraciei in primul discurs rostit in Adunarea Generala a Natiunilor Unite.

Suveranul pontif a cerut, in discursul sau, depasirea "ideologiilor care genereaza atrocitati", afirmand ca toti oamenii au dreptul la terenuri, case, locuri de munca si pledand pentru masuri concrete in scopul protejarii mediului inconjurator, relateaza Reuters.

"Trebuie sa punem capat ideologiilor care pot produce atrocitati imense", a declarat papa Francisc in discursul rostit in limba spaniola in Adunarea Generala ONU.

Acesta a dorit sa multumeasca onoratei asistente a Natiunilor Unite pentru eforturile depuse de fiecare functionar pentru binele omenirii.

"Este nevoie de mai multa egalitate, sunt necesare schimbari. Toti oamenii trebuie sa aiba acces la terenuri, case si locuri de munca", a declarat suveranul pontif, invocand principiul legislatiei internationale si al egalitatii intre oameni si natiuni.

Premiera ...citeste mai departe despre "Discurs istoric rostit de papa Francisc la Adunarea Generala a ONU: Angajamentele nu sunt suficiente" pe Ziare.com

#Papa Francisc ideologii atrocitati, #Papa Francisc SUA, #Papa Francisc vizita SUA , #Stiri International