Divergente majore in echipa lui Trump: ginerele si strategul-sef sunt la cutite. Urmeaza o demitere?

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 11:12
995 citiri
Divergente majore in echipa lui Trump: ginerele si strategul-sef sunt la cutite. Urmeaza o demitere?
Foto: Facebook/Donald Trump

Doi dintre oamenii de baza ai echipei presedintelui american Donald Trump, Steve Bannon, fost director al site-ului Breitbart, actual strateg al liderului de la Casa Alba, si Jared Kushner, ginere al lui Trump si consilier de baza al sau, au divergente majore de opinie, scrie presa americana. Satul de aceasta situatie, Trump le-ar fi ordonat celor doi sa-si rezolve problemele.

O sursa de la Casa Alba a povestit ca presedintele le-ar fi spus pe sleau celor doi, care au idei complet diferite legat de aganda administratiei, sa-si rezolve problemele, joi, arata CNN. Vineri, cei doi s-au intalnit intr-o sedinta coordonata de seful cabinetului lui Trump, Reince Priebus. Acesta a avut menirea sa-i determine pe cei doi sa ajunga la un punct comun, a declarat o sursa din administratia Trump.

Dupa intalnire, Reince Priebus a declarat ca discutiile au fost "bune". Insa cei care urmaresc aceasta situatie spun ca nu se stie cum se va termina acest episod.

Anterior acestei intalniri, Trump afirmase ca daca problemele nu se rezolva, atunci va fi nevoit sa ia masuri, fara a detalia in ce constau acestea.

Desi Trump inca pune pret pe sfaturile lui Bannon, spun confidentii sai citati de CNN, nu trebuie uitat faptul ca acesta a fost exclus, miercuri, din Consiliul National de Securitate.

De ce este importanta disputa dintre cei doi? Pentru ca ea risca sa divizeze administratia Trump. Au inceput sa apara tabere: nationalistii, din care face parte Bannon si un consilier important al lui Trump, Stephen Miller, cei care sprijina starpirea imigratiei ilegale, si tabara lui Kushner, din care mai fac parte consilierul pe probleme economice Gary Cohn si Dina Powell, care il sfatuieste pe Trump pe probleme de securitate nationala. Cei din urma sunt veniti direct de la Goldman Sachs.

Desi stie ca nu are prea multe sanse in fata taberei adverse, dat fiind faptul ca aceasta cuprinde, practic, si familia lui Trump, iar presedintele se stie ca este foarte loial familiei, Bannon nu cedeaza. Asta, chiar daca ordinul lui Trump in ceea ce priveste imigratia a fost blocat pe termen nelimitat de un judecator federal. In plus, Bannon era si pentru inlocuirea Obamacare, ceea ce nu s-a intamplat, pentru ca nu s-au strans voturile necesare. Tot el, un izolationist declarat, nu a fost de acord nici cu interventia SUA in Siria.

Kushner este numit de Bannon in batjocura un "globalist", arata si Business Insider.

Desi se vorbeste despre inlaturarea lui Bannon, "retrogradat" odat ...citeste mai departe despre "Divergente majore in echipa lui Trump: ginerele si strategul-sef sunt la cutite. Urmeaza o demitere?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bannon Kushner divergente, #Steve Bannon excludere, #tabere administratie Trump , #Stiri International