Dmitri Medvedev, prim-ministrul Rusiei, despre noile sanctiuni impuse de SUA: Ne-a fost declarat razboi comercial

Joi, 03 August 2017, ora 00:48
1023 citiri

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat, miercuri, ca decizia SUA de a adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei reprezinta o declaratie de razboi comercial, insa a precizat ca Moscova nu va fi foarte afectata de noile masuri punitive, relateaza site-ul agentiei Tass.

"Un razboi comercial in toata regula a fost declarat Rusiei. Ne vom continua in liniste munca pentru dezvoltarea economiei, a sferei sociale si vom fi implicati in substituirea importurilor. Vom aborda atributiile de stat bazandu-ne in primul rand pe noi", a scris premierul Rusiei pe Facebook.

Medvedev a adaugat ca Rusia a invatat in ultimii ani sa lucreze in conditiile in care a avut un acces limitat la pietele financiare internationale, creditorii si investitorii straini ferindu-se de cooperarea cu Rusia de teama unor noi sanctiuni impuse de statele occidentale. "Sanctiunile sunt lipsite de sens. Ne vom continua drumul", a continuat prim-ministrul rus.

Nici unele state membre ale Uniunii Europene nu sunt tocmai multumite de noile sanctiuni impuse Rusiei deoarece masurile ar afecta afeceri ale unor companii europene cu firme ruse, in special proiectul gazoductului Nord Stream 2, intre Rusia si Germania, Austria si Franta.

Uniunea Europeana denunta noile sanctiuni impuse Rusiei de SUA: "Suntem pregatiti sa reactionam"

SUA au impus sanctiuni suplimentare Rusiei, din cauza presupusei implicari in scrutinul prezidential american. Rezolutia Congresului SUA, semnata de presedintele Donald Trump, mentine sanctiunile impuse de Administratia Barack Obama si prevede masuri suplimentare impotriva unor indivizi implicati in anumite activitati. De asemenea, rezolutia limiteaza capacitatea presedintelui de a atenua sanctiunile impuse Rusiei. ...citeste mai departe despre "Dmitri Medvedev, prim-ministrul Rusiei, despre noile sanctiuni impuse de SUA: Ne-a fost declarat razboi comercial" pe Ziare.com

#Medvedev reactie Rusia sanctiuni SUA, #sanctiuni SUA Rusia , #Stiri International