Rogozin: Contractul cu Mistral a fost o eroare

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 16:52
2311 citiri
Rogozin: Contractul cu Mistral a fost o eroare
Foto: driverlayer.com

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat ca semnarea contractului privind cumpararea de catre Rusia a unor nave franceze Mistral a fost o eroare a fostului ministru rus al apararii Anatoli Serdiukov, relateaza agentia RIA Novosti.

''M-am opus mereu semnarii contractului si l-am considerat intotdeauna o afacere personala a dlui Serdiukov'', a declarat presei Rogozin, citeaza Agerpres.

''Daca ai nevoie de ceva pentru a-ti asigura securitatea, trebuie mai degraba sa cumperi tehnologii pentru a construi ceea ce vrei in interiorul tarii tale. Situatia cu Mistral arata caracterul nefast pe care-l are independenta tehnologica fata de un alt stat'', a explicat vicepremierul rus.

RIA Novosti aminteste ca, pe 25 noiembrie, presedintele francez, François Hollande, a suspendat livrarea catre Rusia a unei prime nave Mistral, invocand situatia actuala din estul Ucrainei.

Pe de alta parte, consilierul presedintelui rus pentru cooperare tehnico-militara, Vladimir Kojin, a declarat joi presei ca Rusia asteapta raspunsul Frantei pana la sfarsitul acestui an privind livrarea Mistral.

''Sper ca vom obtine raspunsul lor definitiv pana la sfarsitul acestui an. Pentru moment, totul are un caracter preliminar. Calculam suma, ea este destul de importanta, fiind vorba de miliarde'', a afirmat Kojin, precizand ca apelul la justitie, daca este necesar, va avea loc la Curtea Europeana de Arbitraj, anul viitor.

#Dmitri Rogozin semnare contract, #semnare contract cumparare nave Mistral , #Stiri International