Doi barbati au fost ucisi in SUA dupa ce au incercat sa opreasca un incident antimusulman

Sambata, 27 Mai 2017, ora 14:07
819 citiri

Doi barbati au fost injunghiati mortal vineri, in orasul Portland din nord-vestul SUA, atunci cand au incercat sa il opreasca pe atacatorul lor care hartuia doua femei ce pareau a fi musulmane, a anuntat politia locala.

Incidentul a avut loc intr-un tren de navetisti cu putin timp inaintea orei locale 16:30 (23:30 GMT), dupa ce un barbat a inceput sa profereze insulte cu conotatie etnica si religioasa catre doua femei, a explicat Departamentul de politie din Portland intr-un comunicat, informeaza sambata Reuters.

Trei barbati care au intervenit au fost injunghiati, in cazul a doi dintre ei ranile fiind fatale. Unul dintre barbatii atacati a murit pe loc, iar altul la spital. In cazul celui de-al treilea, ranile suferite nu i-au pus viata in pericol.

Cele doua femei, dintre care una purta hijab, au parasit locul incidentului inainte ca politia sa le interogheze.

Consiliul pentru relatii americano-islamice a declarat vineri ca numarul incidentelor antimusulmane din Statele Unite a sporit cu peste 50% in 2015-2016, partial ca urmare a retoricii presedintelui Donald Trump contra gruparilor militante islamiste.

Administratia de la Washington afirma ca se opune ferm militantilor islamisti, dar precizeaza ca nu are nicio disputa cu islamul. ...citeste mai departe despre "Doi barbati au fost ucisi in SUA dupa ce au incercat sa opreasca un incident antimusulman" pe Ziare.com

#barbati injughiati Portland , #Stiri International