Doi comandanti ai navelor ucrainene capturate de Rusia refuza sa depuna marturie: Suntem prizonieri de razboi!

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 23:40
841 citiri
Doi comandanti ai navelor ucrainene capturate de Rusia refuza sa depuna marturie: Suntem prizonieri de razboi!
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi comandanti ai navelor ucrainene capturate de Rusia in Stramtoarea Kerci, care in prezent sunt arestati intr-o inchisoare ruseasca, au refuzat sa depuna marturie pentru ca se considera prizonieri de razboi, au afirmat avocatii acestora.

Rusia a capturat trei nave apartinand marinei ucrainene si echipajul lor pe 24 noiembrie in largul coastei Crimeei anexata de Rusia, si le-a acuzat ca au intrat ilegal in apele rusesti.

Ucraina a declarat ca Rusia a capturat ilegal cele doua nave militare si un remorcher si a acuzat Moscova de agresiune militara.

Statele Unite si Uniunea Europeana au cerut eliberarea marinarilor, aflati in detentie preventiva la Moscova.

Roman Mokryak, comandantul uneia dintre nave, a declarat anchetatorilor rusi ca nu va furniza nicio informatie pana cand echipajul sau nu va fi eliberat, a anuntat miercuri avocatul sau, Ilya Novikov.

"El crede ca el este raspunzator pentru ceea ce se intampla la bord, ca echipajul a executat ordinele sale si ca nu pot fi trasi la raspundere", a scris Novikov pe Facebook. ...citeste mai departe despre "Doi comandanti ai navelor ucrainene capturate de Rusia refuza sa depuna marturie: Suntem prizonieri de razboi!" pe Ziare.com

#comandanti nave ucrainene capturati Rusia , #Stiri International