Donald Trump a semnat reintroducerea sanctiunilor contra Iranului

Luni, 06 August 2018, ora 20:48
1094 citiri
Donald Trump a semnat reintroducerea sanctiunilor contra Iranului
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele SUA a semnat, luni dupa-amiaza, ordonanta executiva prin care sunt reintroduse sanctiunile impotriva Iranului.

"Indemnam toate natiunile sa adopte actiuni prin care sa puna regimul iranian in fata urmatoarelor optiuni: fie isi schimba comportamentul amenintator si destabilizator si se poate reintegra in economia mondiala, fie continua pe calea izolarii economice", a declarat Donald Trump, citat de agentia The Associated Press.

Presedintele SUA a avertizat ca tarile care nu intrerup relatiile economice cu Iranul "risca efecte severe" prin noile sanctiuni. Liderul de la Casa Alba a denuntat din nou Acordul nuclear "oribil si unilateral" semnat de marile puteri cu Iranul in anul 2015. Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acest tratat.

Uniunea Europeana a transmis ca Acordul nuclear din anul 2015 "functioneaza si isi atinge obiectivul" de a limita programul nuclear iranian, subliniind ca tratatul este "esential pentru securitatea Europei, a regiunii si a intregii lumi".

In replica, un oficial de rang inalt de la Washington a declarat ca Statele Unite "nu sunt preocupate in mod special" de eforturile UE in sensul protejarii firmelor europene afectate de sanctiunile antiiraniene. ...citeste mai departe despre "Donald Trump a semnat reintroducerea sanctiunilor contra Iranului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Iran sanctiuni SUA , #Stiri International