Donald Trump cere din nou limitarea migratiei dupa atacul terorist de la New York

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 12:54
1007 citiri
Donald Trump cere din nou limitarea migratiei dupa atacul terorist de la New York
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Al doilea atac terorist petrecut la New York in ultima luna si jumatate i-a dat prilejul presedintelui Statelor Unite sa isi promoveze initiativa de a limita migratia

Luni dimineata, in jurul orei 7.30 (14.30 ora Romaniei) un barbat in varsta de 27 de ani din Bangladesh a incercat sa se arunce in aer, intr-un tunel care asigura legatura intre doua noduri-cheie ale transporturilor newyorkeze - Times Square si autogara Port Authority - in vestul cartierului Manhattan. Dispozitivul artizanal pe care l-a folosit nu a explodat corespunzator. In consecinta, incidentul s-a soldat cu doar patru raniti, atentatorul musulman fiind unul dintre ei.

Teroristul Akayed Ullah a declarat ulterior ca a facut acest gest pentru a se razbuna pe americani in urma atacurilor aeriene pe care armata Statelor Unite le lansase asupra bazelor ISIS din Siria.

La doar cateva ore de la incident, presedintele Donald Trump a declarat ca acest atac "ilustreaza din nou urgenta cu care Congresul ar trebui sa voteze reforme legislative pentru a-i proteja pe americani".

Presedintele Trump propusese deja ca niciunui migrant din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen sa nu i se mai permita sa intre in SUA.

"Congresul trebuie sa puna capat migratiilor in lant", a spus ieri Trump.

Presedintele Statelor Unite a afirmat luni - pentru a doua oara in ultimele saptamani - ca autorii actelor teroriste merita "pedepsele cele mai grele", inclusiv pedeapsa cu moartea, in anumite cazuri.

Precedenta declaratie fusese facuta in urma cu o luna si jumatate, in urma atacului terorist soldat cu opt morti, la New York.

Panica la New York dupa ce un islamist a incercat sa se arunce in aer UPDATETrump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului din New YorkAtac terorist la New York: Criminalul avea legaturi cu Statul Islamic si s-a radicalizat in SUA ...citeste mai departe despre "Donald Trump cere din nou limitarea migratiei dupa atacul terorist de la New York" pe Ziare.com

#Donald Trump limitare migratie, #Donald Trump atentat terorist New York, #Donald Trump legea migratiei , #Stiri International