Donald Trump e presat din toate partile sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris. Ce spun UE, China si Rusia

Joi, 01 Iunie 2017, ora 15:19
1067 citiri
Donald Trump e presat din toate partile sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris. Ce spun UE, China si Rusia
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, este presat sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris privind lupta impotriva schimbarilor climatice.

Liderul de la Casa Alba urmeaza sa anunte joi seara pozitia Washingtonului in legatura cu aceasta intelegere globala obtinuta cu greu.

Intr-un mesaj postat joi pe Twitter, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a "rugat" pe Donald Trump sa nu "inrautateasca" situatia privind clima si climatul politic.

.@realDonaldTrump please don't change the (political) climate for the worse.- Donald Tusk (@eucopresident) 1 iunie 2017

Miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut de asemenea liderului de la Casa Alba sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, potrivit DPA.

"Sunt un trans-atlantist. Insa daca presedintele american va declara ca vrea sa se retraga din Acordul de la Paris, atunci este de datoria Europei sa spuna ca nu merge asa", a afirmat el la o dezbatere la Berlin.

Juncker a subliniat ca schimbarile climatice pun 83 de tari in pericolul de a disparea de pe harta in contextul cresterii nivelului marii.

"Nu este vorba doar despre viitorul umanitatii in Europa. In primul rand, este vorba de viitorul umanitatii peste tot", a declarat seful Comisiei Europene.

Comentand de asemenea asteptatul anunt al lui Trump privind pozitia SUA fata de Acord, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat joi ca, cel mai probabil, eficienta acestei intelegeri se va reduce in lipsa unor "participanti cheie", transmite Reuters.

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a declarat ca Marea Britanie isi doreste ca SUA sa isi asume un rol de lider in eforturile de combatere a schimbarilor climatice.

In acelasi timp, aflat in vizita la Berlin, premierul chinez Li Keqiang a afirmat ca Beijingul isi va respecta angajamentele privind clima si se asteapta ca si celelalte tari sa faca la fel.

"China va continua sa isi respecte promisiunile facute prin Acordul de la Paris" incheiat anul trecut pentru limitarea incalzirii globale, a promis sefului guvernului chinez, potrivit AFP.

"Insa, bineinteles, speram sa facem acest lucru prin cooperare cu ceilalti", a adaugat liderul chinez, facand aluzie la amenintarile lui Donald Trump ca va retrage SUA din aceasta intelegere.

Donald Trump nu a luat inca o decizie in acest sens, insa miercuri au aparut informatii, pe surse, ca va retrage Statele Unite din Acordul de la Paris. Miercuri n ...citeste mai departe despre "Donald Trump e presat din toate partile sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris. Ce spun UE, China si Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Acord Paris, #Trump retragere SUA Acord Paris, #SUA retragere Acordul de la Paris, #SUA Acord Paris schimbari climatice , #Stiri International