Donald Trump este despre razboiul cultural

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 12:57
871 citiri
Donald Trump este despre razboiul cultural

Donald Trump nu este nici cel mai bun, nici cel mai rau presedinte american.

Se spune despre el ca este anti-european. Ei bine, toti cei patru bunici ai sai sunt nascuti in Europa, tatal sau (Fred) fiind german, iar mama sa (MaryAnne) este scotianca, emigranta in SUA la doar 18 ani.

Se spune despre el ca este un "agent incult de imobiliare". Ei bine, Donald Trump a fost admis, in anul 1964, la Universitatea Fordham, cea mai veche universitate catolica din SUA, o adevarata scoala pentru lideri, a 16-a din lume ca numar de absolventi care conduc companii din topul Fortune Global 500, in acelasi timp furnizoare a 119 bursieri Fulbright.

Mai apoi, Trump a absolvit Warton School (Universitatea din Pennsylvania), numarul 1 in lume pentru programele MBA de "Business Insider" si "Executive", aceeasi institutie fiind absolvita si de presedintii (CEO) urmatoarelor companii: Google, Apple, LinkedIn, CBS, General Electric, Boeing, Pfizer, Comcast, Oracle, DHL, UPS, Pepsi, Time, Inc, BlackRock, Johnson & Johnson, UBS AG, Wrigley Company si Tesco.

Donald Trump insumeaza toate "defectele" de neiertat ale unui conservator adevarat: este alb, este crestin practicant (participa duminica la liturghie), se bucura de o sanatate de fier, a fost/este inca un "barbat bine", este bogat, este casatorit cu o femeie frumoasa (a fost insurat cu una si mai frumoasa), a absolvit scoli excelente, are multi copii si este popular. Toate aceste atribute il fac indezirabil in ochii taberei "progresiste", care conduce lumea astazi, in numele corectitudinii politice.

In realitate, jocul politic global este "razboiul cultural", care opune tabara conservatoare celei "progresiste" si miza este, desigur, economica in primul rand.

Razboiul cultural i-a facut pe multi europeni si americani sa se rusineze ca sunt albi si crestini, sau ca sunt prosperi si i-a impins spre distrugerea paradigmei fondatoare a lumii occidentale. Lumea "progresista" nu il iubea pe fostul presedinte Obama pentru ca era un geniu geopolitic sau pentru ca era un master-mind al politicilor economice de dezvoltare, ci pentru ca era primul presedinte de culoare, pentru ca il chema si Husseyn, pentru ca sotia lui Michelle planta dovlecei si ceapa pe peluza Casei Albe si pentru ca a supus America tuturor cliseelor stangiste.

America este o tara covarsitor de puternica economic, cu un impact global neegalat in lume dar, in acelasi timp, este cea mai dinamica si mai bogata piata culturala, este locul primordial u ...citeste mai departe despre "Donald Trump este despre razboiul cultural" pe Ziare.com

#Trump acord Paris, #Trump NATO , #Stiri International