Donald Tusk, inainte ca May sa ajunga la Bruxelles: Exista un loc special in iad pentru arhitectii Brexit-ului

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 15:13
1064 citiri
Donald Tusk, inainte ca May sa ajunga la Bruxelles: Exista un loc special in iad pentru arhitectii Brexit-ului
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri ca exista "un loc special in iad" pentru arhitectii campaniei de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

In plus, el a reiterat ca UE nu va renegocia acordul cu Regatul Unit si si-a exprimat speranta ca premierul britanic, Theresa May, sa vina joi la Bruxelles cu "sugestii realiste" privind modul de solutionare a impasului Brexit, informeaza DPA.

"M-am intrebat cum arata acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexit-ul, fara sa aiba macar schita unui plan pentru efectuarea in siguranta" a acestui demers, a spus Tusk.

Presedintele Consiliului European a reafirmat pozitia Uniunii Europene la o conferinta de presa comuna cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar: asa-numitul "backstop", mecanismul de siguranta la frontiera irlandeza, trebuie sa fie pastrat in acordul privind retragerea Regatului Unit din UE.

Varadkar a apreciat ca acordul pentru Brexit, respins deja de parlamentul britanic, este "cel mai bun posibil" si ca instabilitatea politica de la Londra, din ultima vreme, constituie inca o dovada privind necesitatea backstop-ului. ...citeste mai departe despre "Donald Tusk, inainte ca May sa ajunga la Bruxelles: Exista un loc special in iad pentru arhitectii Brexit-ului" pe Ziare.com

#Tusk campanie Brexit iad , #Stiri International