Donald Tusk: Politica lui Putin e sa-si faca dusmani si sa intre in conflicte

Luni, 16 Martie 2015, ora 09:18
855 citiri
Donald Tusk: Politica lui Putin e sa-si faca dusmani si sa intre in conflicte
Foto: Sofia Globe

Noul presedinte al Consiliului European, Donald Tusk, sustine ca UE nu trebuie sa renunte la sanctiunile impuse Rusiei, deoarece ar fi o naivitate din partea unor lideri europeni sa creada ca presedintele rus Vladimir Putin poate fi induplecat.

"Stiu - nu e intuitie, stiu - ca politica lui Putin este mult mai simpla decat discutiile noastre sofisticate. Singurul raspuns eficient la politica simpla si clara a lui Putin este presiunea. Politica sa este sa isi faca dusmani, sa fie mai puternic decat ei si sa fie in conflict", a spus Tusk, potrivit The Guardian.

Europa trebuie sa mentina sanctiunile economice impotriva Rusiei pana cand este restaurat controlul ucrainean la granita cu Rusia, altfel risca o criza cu SUA, a mai argumentat seful Consiliului European.

Merkel, dus scotian pentru Putin: Se duce sau nu la Moscova?

Donald Tusk a explicat ca nu poate avea loc o relaxare a sanctiunilor cand se intalnesc liderii UE la Bruxelles, saptamana aceasta, cu toate ca unele state ...citeste mai departe despre "Donald Tusk: Politica lui Putin e sa-si faca dusmani si sa intre in conflicte" pe Ziare.com

#Tusk sanctiuni Rusia, #Tusk Putin conflict Ucraina , #Stiri International