Doua abordari in criza migrantilor: Germania vs. Marea Britanie

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 18:38
944 citiri

Peste patru milioane de refugiati au fugit din Siria, din fata razboiului civil, din 2011 incoace. Potrivit ONU, aproape 1,8 milioane de sirieni au fugit in Turcia, peste 600.000 in Iordania si un milion in Liban, o tara cu doar patru milioane de cetateni.

Angela Merkel a anuntat ca Germania poate prelua anul acesta cel putin 800.000 de refugiati si cifra poate sa creasca pana la un milion. In 2014, tara europeana care a acceptat cei mai multi refugiati in raport cu populatia a fost Suedia. Ungaria, Malta, Elvetia si alte 13 tari au acceptat mai multe cereri de azil decat Marea Britanie, potrivit unei statistici Eurostat, scrie, intr-un amplu articol, The Guardian.

Criza imigrantilor: Italia reia controlul la granita pentru a menaja Germania

Comparativ, intre iunie 2014 si iunie 2015, Marea Britanie a acceptat 166 de refugiati sirieni si premierul David Cameron a anuntat ca initiativa de relocare a "persoanelor vulnerabile" din tabere de refugiati din Orientul Mijlociu va fi ...citeste mai departe despre "Doua abordari in criza migrantilor: Germania vs. Marea Britanie" pe Ziare.com

#criza imigrantilor Germania Marea Britanie, #criza imigrantilor Europa , #Stiri International