Doua incidente cu avioane militare in Rusia, in aceeasi zi

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 10:20
985 citiri

Doua incidente in care au fost implicate avioane militare s-au produs joi in Rusia - un bombardier Su-34 (Fullback, in codificarea NATO) s-a rasturnat in timpul aterizarii in regiunea Voronej, in apropiere de frontiera cu Ucraina, iar un avion MiG-29 (Fulcrum, in codificarea NATO) s-a prabusit in zona poligonului Asuluk (regiunea Astrahan, sudul Rusiei), in timpul unui exercitiu.

Potrivit Ministerului Apararii rus, in timpul aterizarii avionului de lupta Su-34 a explodat un pneu, iar avionul a iesit de pe pista si s-a rasturnat, relateaza agentia ucraineana de presa Unian.

Avioane militare ruse, interceptate langa spatiul aerian al Suediei

Versiunea prezentata de RIA Novosti este ca, din cauza unei defectiuni la sistemul de franare, aparatul de zbor a derapat si a iesit de pe pista. Indiferent de cauze, avionul a fost grav avariat - are trenul de aterizare distrus, o aripa si fuzelajul puternic afectate.

In prezent, experti ai ministerului estimeaza prejudiciile. Conform ...citeste mai departe despre "Doua incidente cu avioane militare in Rusia, in aceeasi zi" pe Ziare.com

#Incident bombardier Rusia, #Mig incident Rusia, #Mig prabusit Rusia , #Stiri International