Doua institutii de presa pro-Kremlin vor sa-l dea in judecata pe Emmanuel Macron

Sambata, 06 Mai 2017, ora 10:14
1439 citiri

Russia Today (RT) si agentia de presa Sputnik, doua mass-media ruse pro-Kremlin, intentioneaza sa-l dea in judecata pe candidatul centrist din alegerile prezidentiale franceze, Emmanuel Macron, pentru acuzatii de informatii mincinoase, a anuntat vineri redactorul-sef al acestor doua organe de presa, Margarita Simonian.

"Ne-am saturat de minciunile lor. Ii vom urmari", a afirmat ea pe Twitter, fara a preciza la ce procedura intentioneaza sa recurga cele doua mass-media, informeaza AFP.

In februarie, Emmanuel Macron a denuntat "atacuri repetate" asupra site-ului sau de campanie venite dinspre Ucraina, precum si propagarea unor zvonuri sau "afirmatii defaimatoare" la adresa anturajului sau de catre site-urile publice rusesti ale Sputnik si RT in franceza.

Purtatorul de cuvant al lui Macron, Benjamin Griveaux, a acuzat direct Kremlinul, care "si-a ales candidatii" si in mod concret pe Marine Le Pen, lidera Frontului National (extrema dreapta), ce se va confrunta cu Macron in al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Kremlinul a dezmintit categoric aceste acuzatii, afirmand ca nu a avut "niciodata intentia de a se amesteca in treburile interne ale vreunei tari".

Macron a depus joi plangere impotriva rivalei sale de extrema dreapta Marine Le Pen, care a afirmat in timpul unei dezbateri televizate, miercuri seara, ca el detine un cont offshore in Bahamas.

Anturajul lui Macron a declarat ca informatia a fost difuzata masiv de media apropiate de Sputnik si RT si de alte site-uri favorabile presedintelui rus Vladimir Putin. Justitia a declansat joi o ancheta pentru a afla de unde provine acest zvon.

Sputnik News a dezmintit vineri seara aceste acuzatii, subliniind intr-un comunicat ca nu a publicat nimic asupra acestui zvon in timpul dezbaterii de miercuri seara si doar a publicat a doua zi un articol cu privire la plangerea depusa de Macron.

"Mentionarea Sputnik si RT de cartierul general al lui Macron in contexul anchetei nu este deloc justificat. Este un exemplu notoriu de generare a unui fals care are drept obiectiv inselarea increderii cititorilor", noteaza Sputnik intr-un comunicat.

"Sputnik are intentia sa-si consulte avocatii referitor la acuzatiile mincinoase permanente venite din partea cartierului general al partidului (lui Macron) En Marche!", se mai spune pe site. ...citeste mai departe despre "Doua institutii de presa pro-Kremlin vor sa-l dea in judecata pe Emmanuel Macron" pe Ziare.com

#Emmanuel Macron judecata presa rusa , #Stiri International