Doua miliarde de lire sterline pentru o "forta cibernetica" impotriva Statului Islamic

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 13:51
1079 citiri
Doua miliarde de lire sterline pentru o "forta cibernetica" impotriva Statului Islamic
Foto: Facebook/George Osborne

Guvernul britanic va investi aproape doua miliarde de lire sterline pentru a crea prima "forta cibernetica" a tarii, cu sarcina de a combate amenintarile online venite din partea statelor si gruparilor teroriste.

Anuntul urmeaza sa fie facut marti de ministrul britanic de Finante, George Osborne, scrie The Independent.

Noul National Cyber Centre va fi creat in sediul GCHQ (UK Government Communications Headquarters) si banii vor fi investiti in decurs de cinci ani, timp in care se vor crea sute de noi locuri de munca dedicate contracararii atacurilor cibernetice.

Desi majoritatea activitatii noii unitati va gestiona atacurile online sponsorizate de state, Osborne va avertiza ca gruparile jihadiste precum Statul Islamic dezvolta capacitati cibernetice tot mai sofisticate.

Osborne va arata, potrivit sursei citate, ca Statul Islamic nu a putut deocamdata "sa foloseasca razboiul cibernetic pentru a ucide oameni prin atacarea infrastructurii, stim ca isi doresc asta si fac tot ce ...citeste mai departe despre "Doua miliarde de lire sterline pentru o "forta cibernetica" impotriva Statului Islamic" pe Ziare.com

#Marea Britanie forta cibernetica, #Marea Britanie investitii securitate , #Stiri International