Dupa amenintarile lui Trump, fostul sef FBI refuza sa vorbeasca in Senat

Sambata, 13 Mai 2017, ora 20:37
1040 citiri
Dupa amenintarile lui Trump, fostul sef FBI refuza sa vorbeasca in Senat
Foto: Facebook/FBI - Federal Bureau of Investigation

James Comey, fostul director al FBI destituit saptamana aceasta de presedintele american Donald Trump, a refuzat o invitatie a Comisiei pentru Informatii din cadrul Senatului de a fi audiat pe aceasta tema pe 16 mai, dupa ce Trump l-a avertizat sa nu vorbeasca.

Comisia, care se afla in mijlocul unei anchete cu privire la o presupusa interferenta rusa in alegerile americane din 2016, spera sa-l audieze pe Comey cu usile inchise, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Comey superviza, la momentul demiterii sale, ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus in alegeri si la presupuse legaturi intre echipa de campanie a lui Trump cu Moscova. Rusia dezminte aceste acuzatii.

"Nu vine sa fie audiat marti, insa speram ca intr-un viitor apropiat sa vina si sa vobeasca cu (membrii) Comisiei noastre", a declarat pentru MSNBC senatorul Mark Warner, democratul cu cel mai inalt rang in aceasta Comisie.

Trump l-a avertizat vineri pe Comey, pe Twitter, sa nu vorbeasca.

"James Comey mai bine sa spere ca nu exista inregistrari ale conversatiilor noastre inainte sa inceapa sa le dea drumul in presa!", a scris seful statului.

James Comey better hope that there are no "tapes" of our conversations before he starts leaking to the press!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2017

Acest mesaj al presedintelui a declansat o furtuna la Washington, in contextul in care pare sa sugereze nu doar ca Trump incearca sa-l intimiteze pe Comey, ci si ca i-a inregistrat convorbirile telefonice si conversatiile.

Iata si ce spune Casa Alba dupa ce Trump a sugerat ca ar inregistra discutiile din Biroul Oval

Citeste mai multe despre demiterea sefului FBI si s-a scandalul care a urmat:

Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James ComeyTrump spune ca va numi pe cineva "mult mai bun" la sefia FBI: Cand se linistesc lucrurile, imi vor multumiCe le-a scris fostul sef al FBI angajatilor dupa ce a fost demis de TrumpAncheta FBI privind amestecul Rusiei in alegerile americane continua, in ciuda demiterii directorului James ComeyNY Times sugereaza ca seful FBI a fost demis de Trump pentru ca a refuzat sa ii jure loialitateTrump a pus in mare incurcatura Casa Alba: A fost sau nu hotararea sa de a-l demite pe seful FBI? ...citeste mai departe despre "Dupa amenintarile lui Trump, fostul sef FBI refuza sa vorbeasca in Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef FBI ancheta Senat Rusia Trump , #Stiri International