Dupa atentatele de la Paris, Franta cere ajutor invocand in premiera un articol din tratatele UE

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 14:13
941 citiri
Dupa atentatele de la Paris, Franta cere ajutor invocand in premiera un articol din tratatele UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, a solicitat, marti, cooperarea militara a celorlalte state membre ale Uniunii Europene, dupa atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie.

Jean-Yves Le Drian a cerut "o participare militara sporita" in teatrele de operatiuni din strainatate si "ajutor" pentru Franta in lupta cu Statul Islamic in Irak si Siria, scrie ouest-france.fr.

In acest sens, Le Drian a invocat un articol nefolosit pana acum din tratatele europene, pentru cazurile de agresiune impotriva unui stat membru UE. Este pentru prima data cand un membru UE invoca articolul similar ca filosofie cu articolul 5 al tratatului NATO, care prevede solidaritatea in caz de agresiune impotriva unei tari membre.

"Franta nu poate sa fie singura in aceste teatre de operatiuni", le-a spus Le Drian ministrilor europeni ai Apararii, reuniti la Bruxelles.

"Franta doreste sa solicite partenerilor sau europeni sprijinul - cu titlu bilateral - in masura mijloacelor lor, in ...citeste mai departe despre "Dupa atentatele de la Paris, Franta cere ajutor invocand in premiera un articol din tratatele UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta ajutor militar UE, #Franta articol solidaritate UE , #Stiri International