Dupa ce a amenintat ca ataca SUA, Coreea de Nord a ramas fara Internet

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 09:00
1508 citiri
Dupa ce a amenintat ca ataca SUA, Coreea de Nord a ramas fara Internet
Foto: Slate

Coreea de Nord a ramas fara Internet, luni, la cateva zile dupa ce presedintele american Barack Obama a avertizat ca SUA vor lansa un "raspuns proportional" la atacul cibernetic impotriva companiei de film Sony.

Accesul la Internet in tara a devenit mai intai instabil, vineri, si situatia s-a inrautatit la sfarsitul saptamanii trecute. Luni, Internetul pentru Coreea de Nord era complet cazut. In cele din urma, peste mai multe ore, conexiunea si-a revenit, cu toate ca traficul nu se reluase, scrie TIME.

Expertii in securitate sustin ca pana de Internet a fost cauzata de atac de tip DdoS, in care hackerii "inunda" o retea cu trafic pana cand aceasta cedeaza. Altii spun insa ca atacul nu este sofisticat din punct de vedere tehnologic, asa ca este improbabil sa fie comis de un stat - mai degraba de un individ.

Coreea de Nord ameninta Casa Alba, Pentagonul si intreaga America

Anterior atacului cibernetic asupra Internetului nord-coreean, Coreea de Nord a amenintat ca ataca ...citeste mai departe despre "Dupa ce a amenintat ca ataca SUA, Coreea de Nord a ramas fara Internet" pe Ziare.com

#Coreea Nord Internet picat, #Coreea Nord SUA atac Sony , #Stiri International