Dupa ce a scapat de acuzatiile de viol, Assange va cere azil politic in Franta

Vineri, 19 Mai 2017, ora 15:27
1142 citiri
Dupa ce a scapat de acuzatiile de viol, Assange va cere azil politic in Franta
Foto: Facebook/Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va cere azil politic in Franta, dupa ce Parchetul suedez a renuntat la ancheta pentru viol care il vizeaza, a anuntat avocatul fostului jurnalist, Juan Branco.

"Va fi responsabilitatea Frantei sa ii ofere azil politic", a spus avocatul. "Julian Assange va incerca acum sa iasa din Ambasada Ecuadorului la Londra si sa ceara, in special Frantei, sa faca un gest pentru a-l primi si sa ii ofere azil, pentru a-l apara de urmarirea (in justitie - n.red.) care il vizeaza in Statele Unite", a adaugat el, citat de FranceInfo.

In iunie 2015, Assange i-a cerut intr-o scrisoare deschisa lui Francois Hollande sa il primeasca in Franta, invocand un "gest umanitar". In scrisoare, el afirma ca sanatatea sa fizica si mentala este in pericol, dupa mai mult de trei ani petrecuti in sediul Ambasadei Ecuadorului.

Cererea sa a fost respinsa de Elysee. "Situatia lui Assange nu prezinta un pericol imediat. In plus, el face obiectul unui mandat de arestare european", a explicat atunci Presedintia franceza.

Politia din Londra a anuntat, vineri, ca Assange este vizat de un al doilea mandat de arestare, pentru ca a incalcat termenii eliberarii pe cautiune, si ca va fi retinut daca va iesi din Ambasada.

Julian Assange a scapat de acuzatiile de viol din Suedia, dar tot nu poate parasi ambasada in care traieste de 5 aniJulian Assange, interogat la Londra: Ecuadorul a incheiat o intelegere cu Suedia ...citeste mai departe despre "Dupa ce a scapat de acuzatiile de viol, Assange va cere azil politic in Franta" pe Ziare.com

#Julian Assange fondator wikileaks, #Julian Assange azil politic Franta , #Stiri International