Dupa dezvaluirile New York Times despre atentatul din Manchester, britanicii au suspendat cooperarea cu SUA in domeniul informatiilor

Joi, 25 Mai 2017, ora 10:56
1059 citiri
Dupa dezvaluirile New York Times despre atentatul din Manchester, britanicii au suspendat cooperarea cu SUA in domeniul informatiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Greater Manchester Police, care se ocupa cu anchetarea atentatului de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morti si zeci de raniti, a suspendat cooperarea cu autoritatile americane din domeniul informatiilor.

Oficialii britanici nu mai furnizeaza niciun fel de informatie americanilor, dupa ce in presa de peste Ocean au aparut fotografii de la locul atentatului, relateaza BBC.

Oficialii britanici au fost revoltati atunci cand au aparut in New York Times imagini cu resturile bombei.

In plus, Amber Rudd, ministrul de Interne, s-a aratat "iritata" de dezvaluirea identitatii atacatorului Salman Abedi, impotriva dorintelor oficialilor britanici si a avertizat Washingtonul ca asa ceva "nu ar trebui sa se repete".

Ulterior, imaginile cu resturile exploziei - ce par a prezenta fragmente insangerate ale bombei si bucati ale rucsacului in care s-au aflat explozibilii - au aparut in paginile New York Times, provocand un raspuns furios din partea oficialilor si sefilor britanici de politie.

Un oficial britanic a spus ca aceasta scurgere de informatii a provocat "neincredere si uimire" in Guvernul de la Londra.

Anchetatorii de la divizia de contraterorism au vorbit in trecut despre cat de important este ca, uneori, numele suspectilor sa nu ajunga in presa, astfel incat apropiatii acestora sa poata fi arestati inainte sa afle ca Politia ii cauta.

La randul sau, primarul din Manchester, Andy Burnham, s-a declarat foarte ingrijorat de scurgerile de informatii.

Autorul atentatului terorist din Manchester a fost identificat - Ce se stie despre elTeroristul din Manchester avea legaturi "dovedite" cu Statul Islamic. Londra cearta SUA pentru scurgerile de informatiiAtentat la Manchester: 6 barbati si o femeie au fost arestati ca potentiali complici ...citeste mai departe despre "Dupa dezvaluirile New York Times despre atentatul din Manchester, britanicii au suspendat cooperarea cu SUA in domeniul informatiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#britanici suspendat cooperare SUA, #scurgere informatii atentat Manchester, #informatii Manchester presa americana, #New York Times informatii atentat Manchester , #Stiri International