Dupa femei, si cercetatorii ies in strada: Sute de mii de oameni de stiinta din SUA isi striga nemultumirile

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 13:40
900 citiri
Dupa femei, si cercetatorii ies in strada: Sute de mii de oameni de stiinta din SUA isi striga nemultumirile
Foto: Twitter/March for Science

Dupa Marsul Femeilor, de sambata, din Washington, oamenii de stiinta americani au inceput sa discute pe retelele de socialiazare despre organizarea unei manifestatii similare, dar numai a lor.

Ideea s-a propagat repede in mediul online, un grup creat special in acest sens pe Facebook adunand peste 220.000 de oameni intr-o singura zi, toti anuntand ca sunt interesati sa participe la un astfel de eveniment. Trendul a devenit popular si pe Twitter, sub hastagul #ScienceMarch, arata Business Insider.

Deja s-au atras si multe sponsorizari si circa 2.500 de voluntari. Tricouri cu acest mars au fost deja puse in vanzare, desi o data pentru eveniment nu a fost inca anuntata.

Protestul se doreste a fi unul "nonpartizan", care sa aduca in discutie problemele legate de finantarea cercetatorilor, transparenta, schimbare climatica si evolutie, a explicat cercetatorul Caroline Weinberg, implicata in organizarea evenimentului.

Aceasta a declarat ca oamenii de stiinta de pretutindeni sunt "alarmati" de actiunile "clar impotriva stiintei" ale administratiei Trump.

Oamenii de stiinta afirma ca nu sunt lasati sa impartaseasca publicului descoperirile, ca astfel de initiative ale lor sunt blocate.

La mars si-au anuntat participarea si cei care studiaza de ani buni clima si schimbarile prin care trece planeta noastra, cei care avertizeaza ca Terra se indreapta intr-o directie periculoasa, dioxidul de carbon eliberat in exces in atmosfera mareste in ritm alert temperaturile si ca orase intregi vor fi inghitite de apele al caror nivel urca, pe fondul topirii ghetarilor. Amintim ca inainte de a deveni presedinte, Donald Trump afirma ca incalzirea globala nu exista, ca e doar o miniciuna.

Cel mai probabil, arata Business Insider, data marsului va fi anuntata saptamana viitoare. Principalul protest va fi la Washington, insa se discuta despre manifestatii similare si in alte orase americane. Comitetul de organizatori planuieste sa se intalneasca sambata pentru prima oara.

The Science train has left the station and we're not going back. #ScienceMarch https://t.co/jvsrMazRZZ- March for Science (@ScienceMarchDC) January 26, 2017

...citeste mai departe despre "Dupa femei, si cercetatorii ies in strada: Sute de mii de oameni de stiinta din SUA isi striga nemultumirile" pe Ziare.com

#mars cercetatori Washington, #mars oameni stiinta contr Trump, #marsuri anti Trump , #Stiri International