Dupa Germania, si SUA isi retrag din Turcia rachetele antiaeriene Patriot

Duminica, 16 August 2015, ora 22:18
1013 citiri
Dupa Germania, si SUA isi retrag din Turcia rachetele antiaeriene Patriot
Foto: Ziare.com

Statele Unite si Turcia au anuntat, duminica, decizia privind retragerea in luna octombrie a celor doua unitati de rachete antiaeriene Patriot, amplasate la inceputul anului 2013 la frontiera turco-siriana pentru a apara Turcia in eventualitatea unor atacuri cu rachete sol-sol lansate dinspre Siria.

Aceste unitati "vor fi redesfasurate in SUA pentru operatiuni necesare de modernizare", se arata intr-un comunicat comun emis de guvernele turc si american. Totusi, textul mentioneaza ca aceste baterii antiaeriene, impreuna cu personalul care le deserveste (circa 320 de persoane), vor putea fi reamplasate in Turcia intr-un interval de o saptamana, daca situatia o va impune, relateaza AFP.

Si Germania, ce are de asemenea desfasurate pe teritoriul turc, la granita siriana, doua instalatii Patriot plasate sub comanda NATO, a anuntat cu o zi in urma retragerea lor, motivandu-si decizia prin faptul ca amenintarile din ...citeste mai departe despre "Dupa Germania, si SUA isi retrag din Turcia rachetele antiaeriene Patriot" pe Ziare.com

#SUA rachete Patriot Turcia, #rachete Patriot Turcia, #americani rachete Patriot Turcia , #Stiri International