Dupa intalnirea Erdogan - Putin si ultimatumul dat SUA, Joe Biden se duce in Turcia

Sambata, 13 August 2016, ora 15:46
848 citiri
Dupa intalnirea Erdogan - Putin si ultimatumul dat SUA, Joe Biden se duce in Turcia
Foto: Facebook Joe Biden

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anuntat sambata ca vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, pregateste o vizita pe teritoriul turc pentru data de 24 august.

Informatia a fost confirmata, sambata, si de Casa Alba, informeaza Reuters.

Aceasta este prima vizita a unui politician american in Turcia, dupa lovitura de stat esuata si lansarea campaniei guvernamentale de eliminare a asa-zisilor gulenisti din institutiile de stat, precum si din presa, scrie Reuters.

De asemenea, Yildirim a precizat ca atitudinea americanilor in ceea ce priveste extradarea clericului Fethullah Gulen, acuzat de orchestrarea loviturii de stat esuate din noaptea de 15-16 iulie, s-a imbunatatit in ultimele saptamani.

Insa, Fethullah Gulen dezminte implicarea in organizarea puciului esuat si condamna vehement un sistem judiciar turc controlat in totalitate de catre regimul presedintelui Erdogan. Acesta a precizat ca se va preda autoritatilor turce, doar atunci cand vinovatia sa va fi stabilita de ...citeste mai departe despre "Dupa intalnirea Erdogan - Putin si ultimatumul dat SUA, Joe Biden se duce in Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Joe Biden vizita Turcia, #Turcia someaza SUA Fethullah Gulen , #Stiri International