Dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord, Trump ameninta China

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 11:19
1132 citiri
Dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord, Trump ameninta China
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a criticat China, pe Twitter, pentru ca nu depune suficiente eforturi pentru a a controla programul nuclear al Coreei de Nord.

"Sunt foarte dezamagit de China. Liderii nostri naivi din trecut le-au permis sa faca sute de miliarde de dolari din comert, insa ei nu fac nimic pentru noi in privinta Coreei de Nord, doar vorbesc. Nu vom mai permite ca acest lucru sa continue. China ar putea rezolva cu usurinta aceasta problema", a scris Trump pe Twitter sambata.

I am very disappointed in China. Our foolish past leaders have allowed them to make hundreds of billions of dollars a year in trade, yet...- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 29, 2017

De-a lungul mandatului sau, Trump a avut momente in care a criticat si momente in care a laudat China pentru pozitia sa fata de Coreea de Nord, scrie Business Insider.

Astfel, daca in mai, presedintele admitea ca China "incearca din greu" sa convinga Coreea de Nord sa renunte la testele nucleare, la inceputul lunii iulie, Trump s-a aratat dezamagit fata de decizia Beijingului de a intensifica relatiile comerciale cu nord-coreenii.

Coreea de Nord a testat vineri o racheta balistica intercontinentala despre care unii experti apreciaza ca ar putea lovi California.

Surse militare de la Washington au declarat pentru Daily Mail ca presedintele american este gata sa ordone un atac militar impotriva Coreei de Nord in cursul anului viitor, pentru a distruge echipamentul nuclear al acestei tari aflat intr-o zona muntoasa.

Coreea de Nord sustine ca rachetele sale pot lovi oriunde pe teritoriul SUA. Administratia Trump reactioneazaSUA si Coreea de Sud ar putea raspunde militar dupa ultima racheta balistica lansata de Kim Jong-unCoreea de Nord ameninta SUA: Vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear

C.S. ...citeste mai departe despre "Dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord, Trump ameninta China" pe Ziare.com

#Donald Trump critica China Coreea Nord, #Coreea Nord racheta balistica, #Donald Trump atac Coreea Nord , #Stiri International