Dupa victoria lui Trump in SUA, sa ne asteptam la ceva similar in Franta?

Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 10:05
824 citiri

Dupa socurile cauzate de Brexit si triumful lui Donald Trump, multa lume din Franta se intreaba daca tara lor va furniza urmatoarea surpriza electorala.

Marine Le Pen, sefa Frontului National, partid de extrema dreapta din Franta, a trimis o avalansa de mesaje pe Twitter, de la felicitari pentru Donald Trump, inainte chiar ca rezultatele finale sa fie anuntate, pana la atacarea rivalilor ei politici francezi.

"Putem sa realizam ceea ce anterior era imposibil; daca oamenii vor cu adevarat, atunci se poate" - asa a sunat unul dintre avertismentele lui Le Pen la adresa establishmentului politic din Franta. Acesta ar putea fi urmatoarea victima la urne, dupa socurile Brexit si Trump.

Multi se intreaba, de altfel, in Franta, dupa referendumul care a decis iesirea britanicilor din UE si dupa castigarea prezidentialelor americane de catre Donald Trump, daca nu cumva tara lor este la rand pentru urmatoarea supriza electorala: prezidentialele din Franta au loc peste cinci luni, iar ...citeste mai departe despre "Dupa victoria lui Trump in SUA, sa ne asteptam la ceva similar in Franta?" pe Ziare.com

#Trump presedinte SUA, #Donald Trump presedinte SUA, #Brexit Trump alegeri Franta , #Stiri International