E oficial: Danemarca poate incepe confiscarea bunurilor de valoare ale imigrantilor

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 17:33
1220 citiri
E oficial: Danemarca poate incepe confiscarea bunurilor de valoare ale imigrantilor
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Controversata lege din Danemarca ce permite politiei sa confiste bunurile de valoare ale imigrantilor care ajung in tara a intrat vineri in vigoare, relateaza France Presse.

Orice obiect care are o valoare sentimentala este exclus din raza de aplicare a acestei legi daca este "legat de o istorie personala anume care face ca el sa nu poata fi inlocuit cu un altul", scrie Ministerul pentru Imigratie in dispozitiile transmise fortelor de ordine.

Inainte de orice perchezitie, politistii trebuie sa le ceara imigrantilor sa arate toti banii lichizi si bunurile de valoare pe care le transporta. Apoi ei pot perchezitiona gentile sau valizele.

Holocaust, varianta 2016? Refugiati fortati sa renunte la bunuri ca sa-si plateasca sederea

"Verificarea poate fi facuta prin palparea si atingerea hainelor si prin perchezitionarea buzunarelor", precizeaza ministerul. Politistii pot cere descheierea nasturilor de sus ale unei bluze sau ridicarea manecilor, insa nu au dreptul sa ordone unei ...citeste mai departe despre "E oficial: Danemarca poate incepe confiscarea bunurilor de valoare ale imigrantilor" pe Ziare.com

#Danemarca confisca bunuri imigranti , #Stiri International