E oficial pretul platit de Merkel pentru imigranti: Un partid extremist ii ia fata in alegeri

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 07:33
3069 citiri
E oficial pretul platit de Merkel pentru imigranti: Un partid extremist ii ia fata in alegeri
Foto: Arhiva Facebook/Angela Merkel

Partidul cancelarului german Angela Merkel, CDU, a suferit o infrangere grea in alegerile pentru Parlamentul landului Mecklenburg-Pomerania Occidentala, fost fief al sefei Guvernului, clasandu-se pe a treia pozitie, cu 19% din sufragii, arata rezultatele oficiale, care confirma exit-poll-urile.

Pe primul loc s-a clasat partidul de centru-stanga Partidul Social-Democrat (SPD), cu 30,6% din voturi, iar pe cel de-al doilea formatiunea extremista Alternativa pentru Germania (AfD), cu 20,8% din voturi, arata DPA.

Aceasta este pentru prima data cand formatiunea de extrema-dreapta intra in legislativului landului din nord-estul tarii.

AfD este deja reprezentata in alte opt parlamente regionale si, potrivit sondajelor, va intra si in cel national dupa alegerile generale.

Rezultatele inseamna ca, in pofida pierderilor suferite, SPD si CDU vor putea forma o coalitie pentru inca un mandat de cinci ani. Insa liderul SPD, Erwin Sellering, nu a confirmat duminica nici daca va incerca,... citeste mai departe despre "E oficial pretul platit de Merkel pentru imigranti: Un partid extremist ii ia fata in alegeri" pe Ziare.com

#Merkel pierde alegeri Germania , #Stiri International