Economia Marii Britanii va continua sa scada pana in al patrulea trimestru din 2009

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:57
1296 citiri
Economia Marii Britanii va continua sa scada pana in al patrulea trimestru din 2009

Economia Marii Britanii va continua sa se comprime pana in al patrulea trimestru din 2009, in contextul in care economia mondiala se confrunta cu cea mai severa incetinire a cresterii de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit unor statistici oficiale, relateaza Bloomberg.

Produsul intern brut (PIB) se va comprima cu 2,7% in 2009, fata de estimarile anterioare de 0,9%, releva datele Institutului National de Cercetare Economica si Sociala (INCES), care are clienti precum Trezoreria Marii Britanii si Bank of England.

Datele INCES arata o crestere cu 0,5% a economiei mondiale
, cu cel mai mic ritm din ultimii 60 de ani.

Increderea consumatorilor a scazut luna trecuta pana la cel mai mic nivel din ultimii patru ani, in contextul in care reducerile de personal au creat o imagine pesimista asupra evolutiei economice. Banca centrala ar putea reduce rata dobanzii la nivelul minim record de 1% in cadrul intrunirii de joi, pentru deblocarea pietelor de credit si contracararea recesiunii.

"Economia Marii Britanii a intrat intr-o recesiune severa. Scaderea cheltuielilor de consum va avea o contributie majora la comprimarea PIB-ului", a declarat un economist al INCES.

Estimarile arata ca recesiunea din Regat, care a inceput in trimestrul incheiat in septembrie 2008, va continua pana in al treilea trimestru al anului acesta.

Ministrul de finante Alistair Darling a sugerat ca ar putea cobori prognoza privind revenirea economica din al doilea semestru
, anuntand ca marile economii mondiale se confrunta cu cea mai severa incetinire a cresterii din anii '30.

Banca centrala a Marii Britanii a redus dobana cheie la 1,5% luna trecuta, pana la cel mai mic nivel record, din 1694, intr-o incercare de sustinere a economiei. Autoritatile de politica monetara ar putea reduce dobanda cu jumatate de punct procentual, potrivit analistilor chestionati de Bloomberg.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, #marea britanie, #recesiune , #Stiri International