Economia mondiala isi va reveni abia peste un an

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 09:37
989 citiri
Economia mondiala isi va reveni abia peste un an

Cel putin un an va mai trece pana cand economia mondiala isi va reveni, insa nu fara ca, pana atunci, zeci de milioane de oameni sa isi piarda slujbele.

Doar in Marea Britanie se preconizeaza ca peste 3,25 de milioane de oameni vor ramane fara serviciu pana cand economia va fi repusa pe picioare, informeaza Sky News.

Datele stranse si analizate de Confederatia Industriei Britanice arata ca acest trend descendent va mai continua pana in a doua jumatate a anului, insa economia va da semne de insanatosirea abia in primavara lui 2010. Prognoza este confirmata si de studiile Ernst & Young ITEM.

Ei avertizeaza, insa, ca pana in 2010, cand economia va incepe sa isi revina, milioane de oameni isi vor pierde slujbele.

"Chiar daca au inceput sa apara cateva semne pozitive, mai avem de infruntat 12-18 luni de necazuri", a spus Peter Spencer, directorul economic de la ITEM, adaugand ca PIB-ul Marii Britanii va scadea cu cel putin 3% anul acesta.

Acesta va fi cel mai prost an pentru economie, de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Grupul estimeaza ca economia a scazut cu 1,8% in ultimele trei luni si avertizeaza ca va scadea de-a lungul anului 2009 cu 3,9%.

Economia va creste apoi abia in al doilea trimestru al lui 2010, insa doar cu 0,1%.

Principalul motiv pentru care Marea Britanie a ajuns la aceasta scadere record este cresterea datoriilor la 175 de miliarde de lire sterline, bugetul ministerelor fiind fix pana in aprilie 2011, in timp ce economia se comprima.

In anii 1980, guvernul condus de Margaret Thatcher a redus cheltuielile publice de la 48,1% din PIB, in 1982 - 1983, la 41,6% in 1987 - 1988, dar a avut drept sprijin o dezvoltare extrem de rapida a economiei.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#britanie, #datorii, #economie, #marea, #revenire, #slujbe , #Stiri International