Economia SUA nu a iesit inca din recesiune

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 12:32
1706 citiri
Economia SUA nu a iesit inca din recesiune

Economia SUA nu a iesit inca din recesiune, iar peste jumatate din companiile financiare americane nu vor efectua cheltuieli substantiale si angajari in urmatoarele sase luni, potrivit unui sondaj de opinie la care au participat aproape 1.000 de directori din sectorul financiar.

Potrivit studiului, realizat de Asociatia Profesionistilor Financiari, aproximativ 69% din cei intervievati considera ca recesiunea, declansata in decembrie 2007, va continua pana spre sfarsitul anului viitor. Doar 11% din repondenti cred ca perioada de scadere economica s-a sfarsit, in timp ce 20% din cei chestionati sunt de parere ca problemele isi vor reduce intensitatea pana la sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.

Informatiile desprinse din sondaj contravin celor mai recente date si estimari economice furizate de institutii private, care sugereaza ca economia a inceput sa creasca in al treilea trimestru, marcand iesirea Statelor Unite din cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Aproape doua treimi din participantii la sondaj au declarat ca vor mentine nivelul actual al salariilor in urmatoarele sase luni, in timp ce 22% intentioneaza sa reduca remuneratiile.

Doar 14% dintre cei chestionati anticipeaza ca organizatiile lor vor reincepe angajarile.

Circa 58% din directorii financiari se asteapta sa mentina sau sa diminueze cheltuielile capitale in urmatoarea jumatate de an.

Totodata, mai mult de jumatate din repondenti au afirmat ca accesul organizatiilor lor la capital s-a stabilizat in ultimele sase luni.

Accesul la creditare s-a imbunatatit, insa, pentru 22% din participantii la sondaj.

Sectorul financiar este una din ramurile economice cele mai grav afectate de recesiune, declansata de prabusirea pietei imobiliare.

 

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#economie, # sua, # recesiune, # creditare, # salarii , #Stiri International