Economia SUA s-a diminuat in T3 cu 0,7%

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 17:34
1469 citiri
Economia SUA s-a diminuat in T3 cu 0,7%

Departamentul Comertului adin SUA a revizuit, marti, in scadere, datele privind cresterea economiei americane din trimestrul al treilea, la 2,8%, dupa ce anterior estimase un avans al produsului intern brut de 3,5% fata de aceeasi perioada din 2008, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Revizuirea in scadere este conforma asteptarilor analistilor si demonstreaza ca prima economie mondiala a iesit din recesiune in perioada verii, dar revenirea a fost mai slaba decat fusese anuntat initial.

Departamentul american al Comertului a precizat ca noua estimare de crestere tine cont de revizuirea datelor privind comertul exterior, ca urmare a inregistrarii unor importuri mai mari decat exporturile.

Cresterea consumului populatiei, motor al avansului economic in timpul verii, a fost mai mica decat calculase departamentul la finalul lunii octombrie, de 2,9%, in loc de 3,4%.

De asemenea, investitiile firmelor au scazut mai mult decat fusese anuntat la finalul lunii octombrie, in timp ce investitiile gospodariilor au progresat mai putin decat in estimarea initiala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia, # sua, # produs, # intern, # brut , #Stiri International