Economia sud-coreeana revine rapid din criza

Luni, 20 Iulie 2009, ora 10:31
944 citiri
Economia sud-coreeana revine rapid din criza

Raportul dintre numarul de afaceri noi si cel al falimentelor din Coreea de Sud a urcat puternic in luna iunie, iar constructorii anticipeaza redresarea comenzilor la export, potrivit datelor publicate duminica la Seul, care anunta o relansare rapida a economiei asiatice, transmite Reuters.

Economia Coreei de Sud a crescut, in trimestrul al doilea, cu 2,3% fata de primele trei luni ale anului, cel mai bun avans din ultimii cinci ani si jumatate, iar banca centrala de la Seul a modificat prognoza privind evolutia PIB din acest an, de la -2,4% la -1,6%, informeaza Mediafax.

Raportul dintre numarul de afaceri noi si cel de falimente a ajuns la 64,2 in luna iunie, de la 39,9 in mai, cel mai favorabil nivel din ultimii zece ani.

Numarul de firme intrate in faliment a ajuns la minimul record de 84, datorita masurilor guvernamentale e sprijin, iar numarul de afaceri nou-infiintate a atins maximul ultimilor trei ani, potrivit bancii centrale.

Totodata, gradul de default de pe piata sud-coreeana de credit a coborat la minimul ultimelor noua luni, indicand ca turbulentele financiare au luat sfarsit.

Guvernul din Coreea de Sud a anuntat, pe de alta parte, ca industria autohtona va obtine, in acest an, contracte de constructii in valoare de 40 de miliarde de dolari pe pietele internationale.

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #coreea, #criza, #redresare , #Stiri International