Efectele acordului UE-Turcia in criza refugiatilor: Fluxul s-a mutat pe ruta Africa de Nord - Italia

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 22:25
1040 citiri
Efectele acordului UE-Turcia in criza refugiatilor: Fluxul s-a mutat pe ruta Africa de Nord - Italia
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Numarul refugiatilor care intra pe teritoriul Uniunii Europene dinspre Turcia a scazut puternic in martie, potrivit unor date comunicate luni de Agentia europeana pentru protectia frontierelor externe Frontex, care anunta, in schimb, ca a crescut numarul nou-sositilor in Italia dinspre Africa de Nord.

Scaderea observata in regiunea Marii Egee s-a accelerat dupa intrarea in vigoare, pe 20 martie, a acordului negociat intre UE si Turcia, relateaza Reuters, citata de News.ro.

In martie, 26.460 de persoane au incercat sa traverseze Marea Egee de pe coastele turce si pana pe insulele grecesti, reprezentand mai putin de jumatate decat cu o luna inainte.

Incepand de la 20 martie, numarul acestor persoane a scazut la aproximativ 3.500, dupa ce de la inceputul lunii si pana la aceasta data marea a fost traversata de 22.900 de persoane, precizeaza Frontex.

Invers, Agentia europeana constata o crestere clara a traversarilor dinspre Africa de Nord catre Italia. Aproape 9.600 de ...citeste mai departe despre "Efectele acordului UE-Turcia in criza refugiatilor: Fluxul s-a mutat pe ruta Africa de Nord - Italia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati Africa Nord Italia, #scazut refugiati Turcia Grecia , #Stiri International