Efectul Brexit asupra Romaniei

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 17:11
974 citiri
Efectul Brexit asupra Romaniei

Pentru cei mai multi dintre romani, vestea ca Marea Britanie ar putea sa iasa din Uniunea Europeana dupa referendumul care va avea loc pe 23 iunie vine, in cel mai bun caz, cu un usor sentiment de disconfort.

Cel mai probabil, in realitate, o larga majoritate din cetatenii UE nu e nici interesata, nici afectata de fenomenul care de cateva zile ii tine pe britanici in tensiune tot mai ridicata.

La Bucuresti domneste maxim o stare de curiozitate, poate o vaga ingrijorare printre cei care sunt speriati de posibilitatea ca Brexit sa devina cea mai dura lovitura pe care Uniunea Europeana a incasat-o din momentul in care a fost fondata dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Istoria relatiei dintre Marea Britanie si UE explica si momentul ciudat in care un membru important al Uniunii a ajuns in punctul in care s-ar putea desprinde definitiv de cel mai mare si mai important proiect european.

Euro-scepticii si cinicii de serviciu isi traiesc momentul de gratie, cantand intr-un cor ...citeste mai departe despre "Efectul Brexit asupra Romaniei" pe Ziare.com

#Brexit efecte Romania, #efecte Romania iesire Marea Britanie UE , #Stiri International