Efectul Scotia: O regiune cu PIB mai mare ca al Romaniei vrea si ea independenta

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 15:10
1420 citiri
Efectul Scotia: O regiune cu PIB mai mare ca al Romaniei vrea si ea independenta

Joi are loc referendumul pentru independenta Scotiei si, pe langa Catalonia, o alta regiune europeana cu un PIB impresionant s-ar putea separa de tara-mama.

Regiunea respectiva este Venetia, din Italia, iar Uniunea Europeana ar putea fi interesata ca aceasta sa fie independenta datorita faptului ca are PIB mai mare decat al Romaniei sau al Ungariei, in timp ce Italia este aproape de faliment, spune pentru Russia Today Giovanni Dalla-Valle, activist pentru independenta Venetiei.

"Suspectez Italia ca este in faliment. Astfel, ar fi un interes la un moment dat pentru Europa ca o regiune foarte productiva si bogata precum Venetia sa devina un stat, sa devina o natiune. Este un pic asemanator cu ce se intampla in Bayern (Bavaria) sau in alte zone cu un spirit de independenta precum Flandra sau Catalonia.

Practic, o natiune care poate ajuta Europa, deoarece are un PIB mult mai mare decat in Romania sau Ungaria, este un exemplu, decat sa avem Italia, care intra in faliment", a mai ...citeste mai departe despre "Efectul Scotia: O regiune cu PIB mai mare ca al Romaniei vrea si ea independenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#independenta Venetia, #referendum independenta Scotia , #Stiri International