Emmanuel Macron si Angela Merkel cer reformarea UE, pentru a face fata provocarilor mondiale

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 18:26
908 citiri

Uniunea Europeana trebuie reformata, pentru a putea face fata provocarilor de nivel global care ameninta suveranitatea comunitara, afirma presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Angela Merkel si Emmanuel Macron au reiterat intentia de reformare a Uniunii Europene si a zonei euro.

Europa este intr-un moment crucial. "Traim un moment de aventura europeana care este cu adevarat unic", a afirmat Macron, la Berlin, dupa intrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, potrivit publicatiei Die Welt.

Suveranitatea comuna a Europei va fi testata in contextul noii ordini mondiale, a atras atentia liderul de la Paris. "Chiar si la nivelul statelor au aparut dubii si sunt noi viziuni nationaliste", a subliniat el.

Ambele administratii sunt de acord ca "zona euro nu este suficient de rezistenta la crize", a declarat Angela Merkel. "Avem nevoie de o dezbatere deschisa si, in final, de capacitatea de a face compromisuri", a subliniat liderul german.

Emmanuel Macron a reiterat ideea crearii unui buget comun al zonei euro si a unui post de ministru comunitar al Finantelor.

Angela Merkel a admis ca exista disensiuni intre Germania si Uniunea Europeana, pe de o parte, si Statele Unite, pe de alta, dar a evidentiat angajamentul sau pentru relatiile transatlantice.

"Suntem intr-o perioada in care avem divergente. Dar relatiile transatlantice au o mare valoare si o apreciem", a subliniat liderul german. ...citeste mai departe despre "Emmanuel Macron si Angela Merkel cer reformarea UE, pentru a face fata provocarilor mondiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron Merker reformare UE , #Stiri International