Emmanuel Macron va fi investit, astazi, presedinte al Frantei. Este al 25-lea si cel mai tanar presedinte

Duminica, 14 Mai 2017, ora 09:19
1102 citiri
Emmanuel Macron va fi investit, astazi, presedinte al Frantei. Este al 25-lea si cel mai tanar presedinte
Foto: Twitter Emmanuel Macron

Presedintele-ales al Frantei, Emmanuel Macron, urmeaza sa fie investit in functie, duminica, devenind cel de-al 25-lea si cel mai tanar presedinte al Republicii franceze, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Elysee.

Citeste cum se schimba UE cu Macron presedinte al Frantei si ce trebuie sa faca Romania

Emmanuel Macron s-a nascut la 21 decembrie 1977, in localitatea Amiens din nord-estul Frantei. A urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre si are un masterat in Afaceri publice de la Institut d'Etudes Politiques de Paris. Dupa absolvirea Ecole nationale d'administration (ENA) in 2004, Macron incepe sa lucreze in cadrul serviciului de Inspectie a Finantelor, dupa un an primind diploma de inspector.

In 2008 renunta la serviciul public si se angajeaza la institutia financiara Rothschild & Cie Banque. Macron a intrat in politica in anul 2012, atunci cand a ocupat postul de consilier al presedintelui Francois Hollande. Ulterior, intre 2014 si 2016, a fost ministru al Economiei.

In 2016, el demisioneza din functia de ministru si anunta ca va candida la presedintia Frantei. Pe 6 aprilie, in acelasi an, Macron infiinteaza miscarea En Marche!

Pe 7 mai 2017, Emmanuel Macron castiga alegerile prezidentiale din Franta in fata lui Marine Le Pen, candidata formatiunii populiste Frontul National.

Macron va prelua functia de presedinte de la Francois Hollande, in cadrul unei ceremonii care este programata sa inceapa la ora locala 10 (ora Romaniei, 11).

Printre oficiali francezi care vor participa la festivitatile oficiale de la Palatul Elysee se numara presedintele Adunarii Nationale si cel al Senatului, premierul Bernard Cazeneuve si seful Consiliului Constitutional, Laurent Fabius.

Macron isi prezinta candidatii la parlamentare - printre ei sunt un fost toreador si un matematician de geniu ...citeste mai departe despre "Emmanuel Macron va fi investit, astazi, presedinte al Frantei. Este al 25-lea si cel mai tanar presedinte" pe Ziare.com

#Emmanuel Macron investit presedinte Franta, #Macron presedinte Franta , #Stiri International