"Eram un jihadist care voia sa omoare oameni": Cum pot fi oprite atacurile precum cel de la Nisa

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 10:22
791 citiri

Un fost jihadist - care in trecut obisnuia sa vrea sa omoare oameni, dar acum face parte din organizatia anti-extremism Quilliam - sustine ca mai degraba societatea, decat serviciile secrete, poate impiedica atentatele teroriste de genul celui de la Nisa.

Adam Deen a facut parte din organizatia islamista Al-Muhajiroun din Marea Britanie - care intre timp a fost interzisa, iar acum este mai cunoscuta sub numele de ISIL UK.

Drept urmare, Deen stie foarte bine cum functioneaza radicalizarea, obisnuia sa se ocupe cu asta. "Tinteam oameni, asa cum am fost si eu tintit, si foloseam o combinatie mortala de nemultumiri si discursuri recitate, pentru a-i ademeni intr-o lume tulburatoare, complexa, ignoranta", a marturisit el, intr-un editorial publicat pe site-ul Independent.

La un moment dat, Deen si alti membri ai organizatiei au pus la cale sa atace cu bomba metroul din Londra. "Era teribil. Eu imi faceam griji in legatura cu capacitatea mea de a opera, nu pentru moartea si ...citeste mai departe despre ""Eram un jihadist care voia sa omoare oameni": Cum pot fi oprite atacurile precum cel de la Nisa" pe Ziare.com

#prevenire atacuri teroriste, #atacuri teroriste UE, #jihadisti societate , #Stiri International