Erdogan ameninta ca deschide granitele migrantilor care vor sa ajunga in Europa

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 12:36
1019 citiri

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a amenintat ca deschide frontierele in fata migrantilor care doresc sa ajunga in Europa.

Declaratia este facuta in contextul votului Parlamentului European care a cerut inghetarea temporara a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeana, relateaza AFP.

"Cand 50.000 de migranti s-au adunat la punctul de frontiera Kapikule (la frontiera turco-bulgara), voi ati strigat dupa ajutor. Ati inceput sa va intrebati: 'Ce ne facem daca Turcia isi deschide granitele?", a declarat Erdoganvineri.

"Ascultati-ma bine! Daca mergeti mai departe, aceste frontiere se vor deschide, bagati-va asta in cap", a avertizat presedintele Turciei, intr-un discurs la Istanbul.

Deputatii europeni au cerut, joi, o "inghetare temporara" a procesului de aderare inceput in 2005 cu Turcia din cauza represiunii "disproportionate" in urma tentativei de lovitura de stat din luna iulie.

Votarea acestui text vine pe un fond de tensiuni intre Turcia si UE, ale ...citeste mai departe despre "Erdogan ameninta ca deschide granitele migrantilor care vor sa ajunga in Europa" pe Ziare.com

#Erdogan granite migranti Europa, #negocieri Turcia UE inghetate , #Stiri International