Decizia anuntata de Erdogan referitoare la sustinatorii clericului acuzat de tentativa de lovitura de stat, stabilit in SUA

Duminica, 08 Iulie 2018, ora 09:31
771 citiri
Decizia anuntata de Erdogan referitoare la sustinatorii clericului acuzat de tentativa de lovitura de stat, stabilit in SUA
Foto: Arhiva Pixabay

Restrictiile la pasapoarte pentru peste 180.000 de persoane cu legaturi cu clericul stabilit in SUA acuzat de tentativa de lovitura de stat din 2016 din Turcia vor fi ridicate "in cateva zile", a anuntat sambata presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit dpa.

Guvernul a introdus restrictii pentru 181.500 de membri ai familiilor sustinatorilor clericului islamist Fethullah Gulen pentru a-i impiedica sa paraseasca tara, ca parte a unor epurari ce au urmat puciului esuat.

Ankara considera ca miscarea globala a lui Gulen este o organizatie terorista, o acuzatie pe care clericul, fost aliat al lui Erdogan, o respinge.

"Acum ca investigatiile si procesele au ajuns la un anumit punct, restrictiile la pasapoarte pentru 181.500 de persoane vor fi ridicate in cateva zile", le-a spus Erdogan membrilor partidului sau in parlament la Ankara.

In ciuda acestei masuri de relaxare, Erdogan a continuat sa il atace dur pe Gulen, vorbind despre 'eliminarea FETO', folosind un acronim pentru reteaua de sustinatori a clericului autoexilat in SUA.

Dupa puciul esuat, in urma caruia a fost impusa starea de urgenta, guvernul a intensificat semnificativ masurile impotriva presupusilor sustinatori ai lui Gulen. Peste 70.000 de persoane au fost arestate pentru legaturi cu Gulen incepand din 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan restrictii pasapoarte , #Stiri International