Erdogan: Decizia lui Trump privind Ierusalimul pune lumea intr-un cerc de foc

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 10:14
1154 citiri
Erdogan: Decizia lui Trump privind Ierusalimul pune lumea intr-un cerc de foc
Foto: Arhiva Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat joi ca recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului de catre omologul sau american Donald Trump ar putea crea probleme serioase, in intreaga lume.

"A lua o asemenea decizie pune lumea si in special regiunea intr-un cerc de foc", a declarat Erdogan pe aeroportul din Ankara, inainte de a pleca in Grecia intr-o vizita oficiala.

Presedintele turc a subliniat ca decizia anuntata miercuri de liderul de la Casa Alba "desconsidera complet" rezolutia din 1980 a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite privind statutul orasului.

Prin decizia pe care a luat-o, Trump risca, de fapt, sa alimenteze unul dintre cele mai aprige conflicte de pe Planeta: acela dintre israelieni si palestinieni. De-a lungul timpului, Statele Unite au declarat ca nu pot recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului din cauza ca astfel ar deveni partinitoare si n-ar mai putea media eficient tratativele de pace din regiune.

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pasnic in fata consulatului american din Istanbul impotriva deciziei presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului. Un miting similar a avut loc si in fata ambasadei SUA din Ankara, unde manifestantii au afisat fotografii cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Autoritatea Palestiniana, Rusia si mai multe tari musulmane au avertizat deja Statele Unite sa nu isi transfere Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Si Uniunea Europeana l-a incurajat pe Donald Trump sa evite decizia de a transfera ambasada si de a recunoaste, astfel, Ierusalimul drept capitala a Israelului, argumentand ca o astfel de manevra va genera "efecte grave".

Merkel nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a IsraeluluiTrump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului. Mai multe tari europene critica decizia ...citeste mai departe despre "Erdogan: Decizia lui Trump privind Ierusalimul pune lumea intr-un cerc de foc" pe Ziare.com

#Recep Tayyip Erdogan Israel, #donald trump mutare ambasada ierusalim, #recep tayyip erdogan donald trump , #Stiri International