Erdogan se imprumuta in ruble si cumpara de la Putin varianta ruseasca a rachetelor Patriot

Vineri, 29 Decembrie 2017, ora 17:32
1239 citiri
Erdogan se imprumuta in ruble si cumpara de la Putin varianta ruseasca a rachetelor Patriot
Foto: Defence Forum India

Administratiile de la Ankara si Kremlin au semnat un contract in valoare de 2,5 miliarde de dolari in urma caruia Federatia Rusa va furniza Turciei sistemele de racheta sol-aer S-400.

Acordul a provocat ingrijorare in Occident deoarece Turcia este membru al NATO si sistemul nu poate fi integrat in arhitectura militara a Aliantei Nord-Atlantice.

Nu au fost disponibile alte detalii despre acord si nici oficiali din cele doua tari nu au facut nicio declaratie, informeaza Reuters.

In urma cu doua zile, seful conglomeratului de stat Rostec le-a declarat jurnalistilor rusi de la Kommersant ca Federatia Rusa va furniza Turciei patru baterii S-400 in valoare de 2,5 miliarde de dolari.

Serghei Cemezov a adaugat ca Moscova ar trebui sa inceapa livrarile in martie 2020 si ca Turcia este primul membru NATO ce achizitioneaza un astfel de siste de rachete.

Turcia ar urma sa plateasca in avans 45% din valoarea contractului, in timp ce Rusia va acorda un imprumut pentru a acoperi restul de 55%, a precizat Cemezov pentru Kommersant.

Ziarele din Turcia l-au citat, vineri, pe presedintele Tayyip Erdogan care a spus ca tara sa se va imprumuta in ruble pentru a finanta achizitia rachetelor.

Turcia cumpara rachete S-400 din Rusia. Erdogan anunta ca a platit avansul, in ciuda opozitiei NATOTurcia va cumpara cel mai avansat sistem antiracheta al Rusiei cu 2,5 miliarde de dolari ...citeste mai departe despre "Erdogan se imprumuta in ruble si cumpara de la Putin varianta ruseasca a rachetelor Patriot" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rachete Rusia Turcia, #rachete S400 Turcia , #Stiri International