Erdogan vrea reformarea Consiliului de Securitate al ONU: Lumea e mai mare de cinci tari

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 20:33
679 citiri

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan e nemultumit de Consiliul de Securitate al ONU, unde doar cinci state au drept de veto, si cere reformarea acestuia. Lumea, spune Erdogan, este mai mare de cinci tari.

"Natiunile Unite au obtinut succese incontestabile in cei 73 de ani, dar s-au indepartat de atingerea asteptarilor omenirii in privinta pacii si bunastarii. Turcia devine vocea lumii spunand ca lumea este mai mare de cinci tari", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de cotidianul Hurriyet.

Consiliul de Securitate ONU are 15 state membre, dar doar cinci au statut permament si drept de veto - Statele Unite, Rusia, China, Franta si Marea Britanie.

Liderul de la Ankara a declarat ca Turcia este unul dintre principalii sponsori ai actiunilor umanitare pe plan global. "Lumea noastra are nevoie mai mult ca niciodata de o guvernare globala si de responsabilitati comune", a spus Erdogan, citat de cotidianul The Guardian.

De la tribuna ONU, presedintele Turciei a cerut Statelor Unite sa il extradeze pe clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar din 2016. ...citeste mai departe despre "Erdogan vrea reformarea Consiliului de Securitate al ONU: Lumea e mai mare de cinci tari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan ONU Turcia , #Stiri International