Erdogan vrea un grup de lucru cu Trump, sa-l convinga ca scutul antiracheta rusesc e bun

Luni, 29 Aprilie 2019, ora 22:04
1234 citiri
Erdogan vrea un grup de lucru cu Trump, sa-l convinga ca scutul antiracheta rusesc e bun
Foto: Arhiva Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat prin telefon, luni, cu omologul sau din SUA, Donald Trump, despre posibilitatea constituirii unui grup bilateral de lucru pentru analizarea planului Ankarei de a cumpara un sistem antiaerian rus S-400, relateaza agentia Reuters.

"Onorabilul nostru presedinte, Recep Erdogan, a propus crearea unui grup de lucru referitor la achizitionarea sistemului de aparare S-400 din Federatia Rusa", a transmis Presedintia Turciei.

Ankara a comandat un sistem antibalistic si antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia si Statele Unite, aliati in cadrul NATO.

Statele Unite avertizeaza ca sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formuland temeri ca ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, sa le achizitioneze. ...citeste mai departe despre "Erdogan vrea un grup de lucru cu Trump, sa-l convinga ca scutul antiracheta rusesc e bun" pe Ziare.com

#Erdogan grup lucru SUA scut Rusia , #Stiri International