Esantioane cu unul dintre cele mai mortale virusuri, gasite intamplator intr-un depozit

Joi, 10 Iulie 2014, ora 12:30
1104 citiri
Esantioane cu unul dintre cele mai mortale virusuri, gasite intamplator intr-un depozit
Foto: stephenornes.com

Esantioane ale virusului variolei au fost gasite intr-un laborator al Institutului National de Sanatate (NHS) din SUA care nu era echipat corespunzator si nu avea autorizatie pentru a pastra agentul patogen.

Pentru ca este extrem de infectios, virusul variolei este considerat amenintare bioterorista si este tinut doar in doua laboratoare din intreaga lume. Unul se afla in Atlanta si celalalt in institutul VECTOR din Rusia, scrie ABC News.

Recipientele cu variola au fost gasite intr-un depozit frigorific din Bethesda, statul Maryland, unde erau tinute la temperatura de 5 grade Celsius. Nu se cunoaste in acest moment de cand erau pastrate acolo, dar exista o teorie ca ar fi fost depozitate in anii '50.

Oamenii de stiinta au gasit sase recipiente cu ...citeste mai departe despre "Esantioane uitate cu unul dintre cele mai mortale virusuri, gasite intr-un depozit din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Variola esantioane gasite America, #esantioane variola gasite depozit, #recipiente variola gasite camera frigorifica , #Stiri International